Caută
Close this search box.

Tentativă de lovitură de stat! (VIDEO)

O încercare militară de lovitură de stat a eșuat marți în Sudan și majoritatea ofițerilor implicați au fost arestați, potrivit a trei surse guvernamentale și militare citate de CNN.

Aproximativ 40 de ofițeri au fost arestați după ce au încercat să preia clădirile de televiziune și ale radiodifuzorului de stat și comanda generală militară, a spus o sursă guvernamentală.

În urma încercării, armata sudaneză s-a răspândit în capitala Khartoum. Videoclipurile de pe rețelele sociale par să arate vehicule blindate pe străzile orașului, iar agenția de știri AFP relatează că traficul pare acum să curgă lin în centrul Khartoumului.

Potrivit agenției de știri Reuters, purtătorul de cuvânt al armatei, Mohamed Al Faki Suleiman, spune că în curând va începe interogarea suspecților.

Acum doi ani, președintele Omar al-Bashir, care a condus țara o perioadă îndelungată, a fost răsturnat printr-o lovitură de stat militară. Un acord de partajare a puterii a stabilit apoi un guvern care implică militari, reprezentanți civili și grupuri de protest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri