Este cea de-a patra zi cu peste 7.000 de cazuri noi de Covid 19! Creșterea este de 560 de infectări în plus. Și copiii sunt mai vulnerabili în fața mutației Delta, iar cele două spitale de pediatrie mari din București, Grigore Alexandrescu și Marie Curie, au zeci de pacienți internați. Iar zilnic, Unitățile de Primiri Urgențe sunt pline. Medicii se așteaptă ca și în următoarele zile să avem o creștere a numărului de cazuri.

Ieri, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, erau internaţi 16 copii infectaţi cu COVID 19. Unii, în stare gravă. Iar numărul copiilor care au nevoie de spitalizare după infectarea cu noul coronavirus tot crește.

Și la Spitalul Marie Curie din Capitală se înmulțesc cazurile. Acum, în Unitatea de Primiri Urgențe ajung peste 200 de copii zilnic, dintre aceștia 10 sunt cazuri noi de covid. Iar medicii se așteaptă la un număr și mai mare după 1 octombrie, când vor trece 2 săptămâni de la începutul școlii.

Părinții sunt îngrijorați când află câți copii sunt infectați, dar reacționează diferit când vine vorba de vaccinare.

Pe lângă vaccinare, medicii spun că cei mai vulnerabili în aceast context sunt copiii cu boli cronice.

Medicii din spitale îi sfătuiesc pe părinți să fie atenți la orice schimbare a stării de sănătate a copilului și să meargă de urgență la medic. Dacă cel mic face febră, nu trebuie dus în colectivitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here