Caută
Close this search box.

Tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali, achiziţionat de Comisia Europeană

Stella Kyriakides

Comisia Europeană a semnat un contract cadru de achiziţie cu compania farmaceutică Eli Lilly pentru un tratament cu anticorpi monoclonali pentru pacienţii COVID-19.

Semnarea acestui contract marchează cea mai recentă evoluţie a acestui prim portofoliu format din cinci soluţii de tratament promiţătoare, anunţate de Comisie în cadrul Strategiei Terapeutice COVID-19 a UE în iunie 2021.

Tratamentul cu anticorpi monoclonali produs de Eli Lilly este în prezent analizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA). Optsprezece state membre au semnat un acord comun pentru achiziţia a 220.000 de astfel de tratamente, potrivit Agerpres.

„Peste 73% din populaţia adultă a UE este în prezent vaccinată complet, iar această rată este încă în creştere. Însă vaccinurile nu pot fi singurul nostru răspuns în faţa COVID-19.

Oamenii continuă să se infecteze şi să se îmbolnăvească. Va trebui să ne continuăm eforturile de a preveni îmbolnăvirile prin vaccinare şi în acelaşi timp să ne asigurăm că le putem trata cu soluţii terapeutice. Prin semnătura de azi, încheiem cea de-a treia achiziţie şi ne respectăm angajamentul în temeiul Strategiei Terapeutice a UE privind facilitarea accesului la medicamente de ultimă generaţie pentru pacienţii COVID-19”, a declarat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri