Caută
Close this search box.

Trei persoane din Vaslui, reţinute pentru ultraj după ce au agresat doi poliţişti

Un bărbat în vârstă de 41 de ani şi două femei de 35, respectiv 47 de ani din oraşul Murgeni, au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice după ce au făcut scandal şi au agresat un poliţist şi un poliţist local, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, o patrulă formată dintr-un poliţist şi un poliţist local a oprit pentru control un autoturism înmatriculat în Franţa, condus de bărbatul de 41 de ani, în care se aflau şi cele două femei, iar bărbatul, care a prezentat un permis de conducere emis de autorităţile din Cipru a fost condus la sediul unităţii de poliţie pentru efectuarea de verificări cu privire la documentele prezentate.

În momentul în care i-a fost adus la cunoştinţă că urmează să fie sancţionat contravenţional pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto şi că va fi dispusă măsura complementară a ridicării plăcuţelor de înmatriculare, bărbatul a devenit violent verbal, manifestându-şi dezaprobarea faţă de măsurile ce urmau a fi dispuse, după care s-a urcat la volanul autoturismului şi, fără acordul agentului de poliţie, a plecat.

Poliţistul a plecat cu autospeciala de poliţie în urmărirea sa, reuşind să îl intercepteze pe strada Dr. Emil Juvara, unde inculpatul a proferat ameninţări şi cuvinte jignitoare faţă de poliţist, refuzând să se supună indicaţiilor acestuia. Ulterior, în zonă au ajuns şi cele două pasagere care l-au împiedicat pe poliţist să dispună măsurile legale, l-au agresat, lovindu-l şi trăgându-l de uniformă şi au proferat ameninţări şi injurii, atât faţă de acesta cât şi faţă de poliţistul local. Poliţistul a folosit spray-ul iritant lacrimogen pentru stoparea acţiunilor celor trei persoane, ulterior acestea părăsind zona, nu înainte ca femeia de 35 de ani să arunce cu pietre în autospeciala de poliţie şi să provoace mai multe distrugeri. În cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a preluat efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj”, menţionează sursa citată.

Citește și: Lista actualizată a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat

În urma cercetărilor efectuate de către procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Vaslui şi a probatoriului administrat, cele trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate în faţa instanţei pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri