Caută
Close this search box.

UE, semnal de alarmă privind suveranitatea europeană, în criza submarinelor

ue

Criza submarinelor între Franţa, Statele Unite, Australia şi Regatul Unit este ”un semnal de alarmă pentru toţi în UE”, avertizează la Bruxelles secretarul de stat german însărcinat cu Afaceri Europene, Michael Roth, relatează AFP.

”Trebuie să ne punem întrebări cu privire la felul în care să ne consolidăm suveranitatea, cum putem da dovadă de mai multă unitate în probleme de politică externă şi securitate”, a subliniat Michael Roth.la sosirea la o reuniune a miniştrilor Afacerilor Europene.

”O poziţie comună a UE este primordială (…). Nu putem conta mereu unii pe alţii”, a subliniat oficialul german de rang înalt, adăugând că înţelege ”foarte bine dezamăgrea partenerilor noştri francezi”.

În dosarul submarinelor ”este necesar să refacem încrederea, iar acesta nu va fi un lucru uşor”, a avertizat el.

Parisul şi-a exprimat satisfacţia faţă de susţinerea totală a Uniunii Europene în cadrul unei reuniuni, luni, a miniştrilor de Externe, în marja Adunării Generale a ONU, şi a pledat în favoarea unei autonomii mai mari a Celor 27, prin vocea secretaruluide stat însărcinatcu Afaceri Europene, Clément Beaune.

Criza transatlantică s-a adăugat retragerii haotice din Afganistan şi înclină balanţa în favoarea unei autonomii strategice a Celor 27.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri