Un fost ofițer al CIA, care a pretins că este prima persoană care a numit pandemia de COVID-19 drept „o farsă”, a murit tocmai după ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Robert David Steele, un veteran al infanteriei marine a SUA și un susținător al mișcării QAnon, a promovat mai multe teorii ale conspirației, inclusiv una care prevedea faptul că boala Covid-19 este „o farsă”. De asemenea, acesta a fost foarte vocal și în ceea ce privește promovarea campaniei împotriva vaccinului anti-COVID.

La începutul acestei luni, Steele a fost internat cu simptome de coronavirus, iar după o serie de analize s-a constatat că plămâni acestuia erau grav afectați. Cu toate acestea, fostul soldat american a continuat să spună că virusul SARS-CoV-2 este o „păcăleală”, refuzând în același timp să se vaccineze.

„Nu mă voi vaccina, deși am fost testat pozitiv pentru ceea ce se cheamă astăzi „COVID”, iar plămânii mei nu mai funcționează”, a scris Steele în ultima sa postare pe blog, în data de 17 august, atașând o poză cu el și un ventilator pentru respirație.

Vorbind despre recuperarea sa, Steele a mai scris:

„Vestea bună este că voi supraviețui și voi avea câteva zile libere. Ar trebui să îmi revin în curând. Am trecut printr-o experiență foarte aproape de moarte, asemănătoare cu cea prin care trece întreaga țară”.

Prietenul său și coleg în teoriile conspirației, Mark Tassi, a confirmat moartea lui Robert David Steele într-un videoclip postat pe Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here