Caută
Close this search box.

Un liberal din Sectorul 1 contestă în instanţă decizia BPN al PNL referitoare la candidatura lui Cîțu

Un membru PNL Sector 1 cere în instanţă anularea a două decizii ale Biroului Politic Naţional al PNL, adoptate în 18 şi 23 august, prin care Florin Cîţu a primit derogare de la condiţia vechimii pentru a putea candida la şefia PNL, dar şi cea prin care i-a fost admisă candidatura, potrivit News.
Alexandru Pânişoară, membru al PNL Sector 1, cere Tribunalului Bucureşti să constate nulitatea deciziilor BPN nr 4/ 18.08.2021 şi 18/ 23.08.2021. Primul act se referă la acordarea derogării de vechime pentru ca Florin Cîţu să poată candida la şefia PNL, iar cel de-al doilea reprezintă admiterea candidaturii.
Nu am acţionat la comanda cuiva, ci din propria convingere, din asumare (…) Nu pot să tolerez, să mai tolerez, nelegiuirile care se fac la orice nivel, cu toate riscurile. Nu-l cunosc pe Florin Cîţu şi nici pe Orban, nu are legătură cu ei, cu circul care se petrece, ci cu faptul că PNL cauţionează abateri de la legi şi regulamente… (…) Poate ar fi gândit şi alţii acţiunea, dar nimeni n-a făcut nimic în sensul ăsta… Păcat, sper să înceapă şi restul colegilor să se trezească din amorţirea asta care a condus la derapaje şi abuzuri”, a scris Alexandru Pânişoară pe Facebook.
Potrivit Statului PNL vechimea necesară pentru a candida la funcţia de preşedinte al PNL este 5 ani, iar Florin Cîţu nu avea această vechime în momentul depunerii candidaturii.
Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti în 9 septembrie.
Florin Cîţu şi Ludovic Orban candidează pentru funcţia de preşedinte al PNL, congresul urmând a avea loc în 25 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri