Săptămâna de lucru la birou de 40 de ore ar putea fi îngropată în curând, potrivit miliardarului american Drew Houston , cofondator al serviciului de hosting a fișierelor Dropbox, relatează Business Insider.

Acesta a declarat în cadrul unui interviu acordat CNN că angajații cu studii superioare vor scăpa de „navetele extenuante” din trecut și vor avea mai mult control asupra modului în care își programează ziua.

Houston susține că impactul „enorm” al pandemiei de COVID-19 asupra modului în care oamenii muncesc va fi comparabil cu cel al tehnologiilor mobile și de cloud.

„Văd de asemenea că săptămâna de muncă la birou de 40 de ore – un artefact al muncii în fabrică – va deveni în sfârșit un lucru al trecutului”, a mai spus acesta.

„Locul de muncă va fi oriunde va avea loc munca iar săptămâna de muncă va fi oricând poate munci mai bine fiecare persoană”, spune cofondatorul Dropbox, adăugând că creșterea numărului de locuri de muncă la distanță va duce la atragerea mai multor angajați talentați din afara centrelor urbane.

Însă companiile vor fi nevoite să se asigure că au atât cultura organizațională adecvată cât și manageri suficient de buni pentru a motiva angajații să își finalizeze sarcinile fără a fi monitorizați constant, potrivit acestuia.

Declarațiile sale vin în contextul în care numeroase companii au trecut la stilul de muncă hibrid ca modalitate de a-și păstra angajații care nu doresc să revină timp de 5 zile la birou după pandemie, potrivit HotNews.

Experții în piața muncii și economiștii avertizează însă că angajații cu studii superioare, ca de exemplu programatorii și contabilii, vor fi mai avantajați de aceste evoluții comparativ cu muncitorii din fabrici sau sectorul HoReCa care nu pot să lucreze de acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here