Caută
Close this search box.

Ungaria încheie cu Gazprom un acord pe 15 ani pentru furnizarea de gaz

gazprom

Ungaria a convenit cu Rusia toate condiţiile pentru un nou acord pe termen lung în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze. Acordul va intra în vigoare la 1 octombrie 2021, a anunţat ministrul afacerilor externe de la Budapesta, Peter Szijjarto.

Acordul cu grupul rus Gazprom este încheiat pe o perioadă de 15 ani, cu opţiunea modificării cantităţii de gaze achiziţionate după primii zece ani.

De asemenea, am convenit asupra preţului, care este mult mai favorabil decât cel prevăzut în acordul semnat de Ungaria în 1995 şi care expiră acum”, a scris Peter Szijjarto, pe pagina sa de Facebook, fără a oferi alte detalii, menționează Reuters.

Acordul va fi semnat până la sfârșitul lunii septembrie, iar Gazprom va livra anual Ungariei o cantitate de 4,5 miliarde metri cubi de gaze naturale prin două rute: 3,5 miliarde metri cubi via Serbia şi un miliard de metri cubi via Austria.

La rândul său, grupul rus Gazprom a confirmat că a avut loc o întâlnire cu ministrul ungar al afacerilor externe, dar nu a oferit alte detalii, relatează Agerpres.

Citește și: Atenţionare de călătorie transmisă de MAE – Cod galben de precipitaţii

Părţile au analizat mai multe aspecte importante, precum şi perspectivele de cooperare în domeniul gazelor naturale, inclusiv livrările de gaze spre Ungaria”, a informat grupul rus, într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri