Caută
Close this search box.

Unitate mobilă ATI la ”Marius Nasta”. Decizii de ultimă oră pentru Bucureşti

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, în şedinţa de miercuri, amplasarea unei unităţi mobile ATI la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

De asemenea, CMBSU a mai luat şi alte măsuri: creşterea capacităţii de asistenţă medicală pentru pacienţii confirmaţi COVID-19 din unităţile sanitare din municipiul Bucureşti, prin suplimentarea numărului de paturi (inclusiv paturi ATI); avizarea autorizaţiilor sanitare de funcţionare temporare; suplimentarea cu 20 de autospeciale din cadrul IGSU pentru realizarea testării la domiciliu; operaţionalizarea unui număr suplimentar de paturi ATI de la 40 la 54, în maxim 72 de ore; suplimentarea numărului de paturi simple de la 412 la 712; înfiinţarea unui număr de 28 de paturi terapie intermediară (21 la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ‘Dr. Victor Babeş” în termen de 14 zile; 7 la Spitalul Clinic de copii”Victor Gomoiu” în termen de 7 zile), potrivit Agerpres.

Hotărârea CMBSU mai prevede intensificarea acţiunilor de control privind respectarea măsurilor necesare prevenirii şi combaterii infecţiilor cu SARS CoV-2.

CMBSU a mai decis creşterea capacităţii de vaccinare şi detaşarea de personal de la instituţiile membre ale CMBSU către Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri