Pentru al treilea an consecutiv, clasamentul mondial al universităţilor după angajabilitatea absolvenţilor – QS Graduate Employability Rankings 2022 – poziţionează Universitatea din Bucureşti în top 500, reconfirmând, astfel, atât buna inserţie a absolvenţilor UB pe piaţa muncii, cât şi strânsa colaborare a instituţiei cu mediul de afaceri.

Rezultatul obţinut de Universitatea din Bucureşti de a se situa în top 500 la nivel mondial în QS Graduate Employability Rankings 2022 se datorează în principal performanţelor obţinute de absolvenţii UB, care, conform clasamentului, sunt «printre persoanele cele mai inovatoare, creative şi cu un crescut spirit antreprenorial […], motivate de dorinţa de a schimba lumea»”, a transmis, joi, Universitatea Bucureşti într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, pentru indicatorul „Alumni Outcomes”, Universitatea din Bucureşti ocupă, în clasamentul QS, locul 191 mondial.

De altfel, Universitatea din Bucureşti este singura universitate românească prezentă în topul realizat de Quacuarelly Symonds, cel mai cunoscut ranking global al universităţilor în funcţie de rezultatele şi angajabilitatea absolvenţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here