Caută
Close this search box.

USR PLUS: Cîțu a dat afară secretarii de stat numiți de noi, indiferent dacă erau sau nu membri de partid

USR PLUS a transmis, într-un comunicat de presă, că premierul Florin Cîțu a semnat demisiile secretarilor de stat numiți de formațiunea politică, indiferent dacă erau sau nu membri de partid, „pentru a-și pune activul de partid în guvern”.

De exemplu: la Ministerul Economiei, doi dintre cei trei secretari de stat dați afară de Florin Cîțu nu erau membri USR-PLUS, toți trei însă au muncit enorm și au obținut rezultate concrete.

La Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Cîțu a demis un fost prorector al Universității Babeș-Bolyai, apolitic.

Florin Cîțu face ca Dragnea: își pune oamenii de partid în funcții-cheie care să îi servească intereselor proprii și își cumpără voturi în partid cu banii românilor prin PNDL 3.

Astfel de acțiuni, prin care tu, ca premier, dai afară oameni din guvern care au pus umărul la dezvoltarea și modernizarea României prin acțiuni concrete în ultimele opt luni, arată foarte clar că totul pentru tine este un joc politic și că nu ai ce căuta în această funcție.

Din nou, Florin Cîțu a demonstrat că pune interesul românilor este pe ultimul loc. Florin Cîțu trebuie să plece de la conducerea guvernului”, arată un comunicat USR PLUS.

Florin Cîţu a anunţat că noi decizii privind demiterea unor secretari de stat susţinuţi de USR PLUS urmează să fie publicate joi în Monitorul Oficial, având în vedere că o parte dintre aceştia au fost omişi.

„Erau mai mulți. Sunt şi alte decizii care vor fi publicate în cursul zilei de astăzi, care vor corecta această problemă. (…) Erau şi la Ministerul Sănătăţii, şi la Ministerul Investiţiilor, pentru că colegii mei care au făcut nu ştiau exact”, a spus el.

Cîţu a declarat că proiectele pe care le gestionau aceştia nu vor înregistra întârzieri, deoarece vor fi preluate de alţi secretari de stat.

„Toate proiectele merg mai departe. Atribuţiile au fost preluate de alţi secretari de stat şi mergem mai departe”, a mai spus premierul, citat de Agerpres.

Deciziile lui Florin Cîţu privind eliberarea din funcţie a secretarilor de stat din partea USR PLUS au fost publicate, miercuri seară, în Monitorul Oficial.

Deciziile vizează eliberarea din funcţie a 26 de persoane având funcţia sau rangul de secretar de stat sau subsecretar de stat.

Dintre cei eliberaţi din funcţie, 21 activau în cadrul ministerelor, unul la Departamentul Românilor de Pretutindeni, unul la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, iar trei erau consilieri de stat sau secretari de stat la Cancelaria vicepremierului Dan Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri