Executivul va avea o şedinţă vineri, iar pe ordinea de zi a întrunirii ar putea fi inclus şi proiectul de ordonanţă de urgenţă privind programul de investiţii „Anghel Saligny”, au declarat surse guvernamentale, pentru News.ro.

Miniştrii USR PLUS nu vor participa la întrunirea Guvernului, ci doar la şedinţa coaliţiei de la ora 18.00, au precizat surse din partid, pentru News.ro.

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu a afirmat că premierul Florin Cîţu a pierdut susţinerea formaţiunii şi a anunţat că au fost discuţii cu AUR pentru depunerea unei moţiuni de cenzură, după demiterea ministrului Justiţiei Stelian Ion şi preluarea interimară a portofoliului de către Lucian Bode.

Întrebat dacă miniştrii USR PLUS ar putea demisiona, Moşteanu a afirmat:

„Toate variantele sunt pe masă, însă cred că în momentul acesta e foarte periculos să îl lăsăm pe Florin Cîţu cu toată puterea pe mână, pentru că nu ştie să o folosească. A folosit-o abuziv, a presat miniştrii să îi avizeze o OUG care nu are absolut nicio urgenţă.

Vrem dezvoltare, dar vrem să nu mai repetăm greşelile trecutului. Nu vrem să deschidem o cutie a Pandorei şi să repetăm greşelile din PNDL 1 şi PNDL 2”.

„Orice discuţie în coaliţie începe de la demisia premierului Florin Cîţu şi apoi discutăm orice”, a mai adăugat Moşteanu, referitor la faptul că liberalii au anunţat susţinerea premierului în continuare.

Liga Aleşilor Locali ai PNL, condusă de Gheorghe Flutur, anunţă joi că susţine hotărât Programul Naţional de Investiţii (PNI) „Anghel Saligny” şi demersurile premierului Florin Cîţu ca demersuri pragmatice care ţin cont de realităţi, argumentând că 43% din localităţi au reţele de canalizare, doar 69% au apă potabilă şi doar 31% sunt racordate la reţelele de gaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here