Caută
Close this search box.

VIDEO Klaus Iohannis critică atacurile din campania PNL. Discursul său a fost întrerupt de susținătorii lui Orban

Președintele Klaus Iohannis susține un discurs la Romexpo, în cadrul congresului PNL.

Președintele Klaus Iohannis a criticat dur modul în care Ludovic Orban și Florin Cîțu au purtat campania internă și acuză faptul că au fost ”atacuri la persoană și derapaje”. Iohannis a fost întrerupt de mai multe ori de susținătorii lui Ludovic Orban, care scandau numele liderului PNL.

Mi-ar fi plăcut sa văd mai multe dezbateri de idei și mai multe discuții aplicate pe moțiuni și pe proiecte”, a declarat președintele Iohannis.

Klaus Iohannis i-a atacat pe cei din PNL care și-au atacat propriul partid și activitatea lui Ludovic Orban, cu trimitere directă către Ludovic Orban.

Tot discursul președintelui a fost o poziționare pe față în favorea lui Florin Cîțu.

Citește și: VIDEO Congresul PNL: Bătălia dintre Cîțu și Orban

În lupta pentru funcția de președinte al PNL, cei doi rivali – Ludovic Orban și Florin Cîțu – au în spatele lor parlamentari, lideri de organizații, primari sau europarlamentari. De-a lungul campaniei interne care a durat mai bine de trei luni, Ludovic Orban a pierdut mulți dintre susținători, dar a avut o echipă de fideli formată din oamenii pe care i-a promovat în funcții cheie.

Dacă la începutul anului 2021 majoritatea liderilor PNL din țară își anunțau susținerea ca Ludovic Orban să obțină un nou mandat la șefia partidului, situația s-a schimbat pe parcurs. De-a lungul campaniei interne, Orban a fost trădat de lideri de organizații care au sărit în barca adversarului Florin Cîțu.

Alături de președintele PNL au rămas însă o parte dintre liderii pe care i-a promovat și susținut – foști miniștri sau secretari de stat precum Violeta Alexandru, Ionel Dancă, Alexandru Nazare, Antoanel Tănase, Adrian Oroș, Costel Barbu, Virgil Guran, Ionel Ștegan, dar și parlamentarii Cornel Olar, Cătălina Ciofu, Elena Hărătău, Ioan Cupşa, Sorin Bumb, Gheorghe Carp, Dănuţ Bica și primarii Ioan Turc- primar Bistrița, Călin Bibarţ – primar Arad, Gelu Tofan – viceprimar Piteşti, Leonard Achiriloae – primar Roman.

Pentru moțiunea lui Ludovic Orban au votat opt filiale: Argeş, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Dîmboviţa, Vrancea, Sector 5, Sector 3, Diaspora. Număr delegaţi: 769

În pofida numărului mic de organizații care au votat moțiunea lui Ludovic Orban, echipa acestuia este optimistă. Surse din tabăra sa susțin că în ultima săptămână lideri de filiale și parlamentari ar fi sunat delegați la congres pentru a-i convinge să susțină candidatura în fața lui Florin Cîțu. Nu mai puțin de 4.200 dintre cei 5.000 de delegați au fost sunați prin call-centerul organizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri