Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat, marţi, după ce şedinţa Birourilor permanente reunite a fost suspendată din lipsa cvorumului, că va comunica Guvernului moţiunea de cenzură, menţionând că derularea calendarului dezbaterii moţiunii este obligatorie, potrivit Constituţiei.

Eu sunt preşedintele Camerei Deputaţilor, eu am obligaţia să respect Constituţia şi legile ţării şi, de asemenea, deciziile Curţii Constituţionale, în interpretarea prevederilor constituţionale. Ca atare, derularea calendarului moţiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituţiei şi încălcarea principiului constituţional. Astăzi voi comunica Guvernului moţiunea de cenzură. De asemenea, vreau să vă informez că am primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile în original ale iniţiatorilor moţiunii de cenzură„, a afirmat Orban.

De la ora 11.00, este programată cea de-a patra şedinţă a Birourilor Permanente Reunite (BPR), în încercarea de a stabili un calendar pentru dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură. În primele trei şedinţe, fie nu s-a întrunit cvorumul, fie au existat discuţii legate de procedură şi de legalitate a moţiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here