Caută
Close this search box.

VIDEO Şedinţa plenului Parlamentului în care ar urma să fie citită moţiunea de cenzură a început cu scandal

În debutul şedinţei, deputatul PNL Florin Roman a încercat să conducă, în calitate de vicepreşedinte al Camerei, şedinţa plenului reunit.

UPDATE 3 După citirea moţiunii de cenzură, liderul AUR George Simion a solicitat preşedinţilor celor două camere să convoace şedinţa comună marţi, 14 septembrie, de la ora 16.00, pentru dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură.

UPDATE 2 Parlamentarii AUR i-au strigat lui Roman: „Pleacă, mafiotule!”.

UPDATE Parlamentarii AUR aruncau cu ghemotoace de hârtie în Florin Roman şi au încercat să-l ia pe sus pe acesta, deci „procedura” a fost aproape huliganică.

Când încerca să ceară plenului să voteze ordinea de zi, Ionuţ Moşteanu (USR) a intervenit, citând din statutul Parlamentului, conform căruia şedinţa plenului reunit trebuie condusă de preşedintele Senatului sau Camerei, dacă unul dintre aceştia e prezent.

După 10 minute de confuzie, în care George Simion alerga prin sală, cu telefonul, transmiţând live propria sa versiune asupra a ce se petrecea în plen, Florin Roman a declarat închisă şedinţa plenului şi a plecat de la prezidiu.

În plină confuzie, preşedintele Senatului, Anca Dragu, a început şedinţa de plen. Apoi, deputatul Moşteanu a propus modificarea ordinii de zi, prin introducerea votării calendarului moţiunii de cenzură.

Anca Dragu a condus procedura de votare, iar plenul a respins cu 117 pentru şi 216 împotrivă propunerea lui Moşteanu. Acum au loc proceduri, înainte de citirea moţiunii de cenzură, de către un reprezentant al iniţiatorilor de la AUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri