Caută
Close this search box.

Virgil Păunescu: Centrul OncoGen a realizat un test de mare precizie pentru depistarea infecțiilor virale, o alternativă la RT-PCR

Virgil Păunescu

Centrul OncoGen din Timișoara a realizat un test de mare precizie pentru depistarea infecțiilor virale, o alternativă la RT-PCR, a declarat prof.dr. Virgil Păunescu, șeful instituției de cercetare.

Vă prezentăm la Centrul OncoGen, în premieră, un nou test de mare precizie pentru depistarea infecțiilor virale, o alternativă la RT-PCR.
Acesta se bazează pe tehnologia CRISPR (de editare genetică), tehnologie pentru care în anul 2020 s-a luat premiul Nobel și care prezintă un potențial științific extraordinar. Este un test de mare precizie, mai rapid și mai ieftin decât RT-PCR în depistarea infecțiilor virale”, scrie profesorul Virgil Păunescu, pe pagina sa de facebook.

Virgil Păunescu afirmă că pandemia a luat România pe nepregătite.

Pandemia a prins sistemul medical românesc nepregătit. Au fost necesare multe luni până la apariția primelor teste de încredere pentru identificarea persoanelor infectate. Și astăzi țara noastră are mare nevoie de cât mai multe teste de mare precizie”, scrie Păunescu.

Știu că trăim într-o societate în care mulți cred că România nu ar avea oameni pregătiți, ca nu ar avea valori și ca atare nu ar avea nici o șansă in fața altora- cu atat mai puțin în zona de cercetare-dezvoltare a tehnologiilor de vârf.
Aceasta gândire este profund greșită. Totodată este si una foarte periculoasă pentru toți tinerii care aspiră la performanța in cercetare. Aceștia ajung să creadă, in mod eronat, că nimeni nu le va întinde o mână de ajutor, sau că nu ar exista șansa de a realiza ceva în țara noastră.
Centrul OncoGen și-a deschis de mult porțile tinerilor pasionați de științe.
Încă din anii ’90, cei care fac acum parte din colectivul OncoGen, (pe atunci Laboratorul Regional de Imunologie de Transplant) erau implicați in munca de mentorat, de îndrumare si de pregătire a tinerilor cercetători in domeniul biomedical, mai ales a studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara (UMFT).
Odată cu înființarea Centrului OncoGen am putut sa extindem programul de mentorat și să continuăm tradiția începută de profesorul și mentorul meu, Prof. Dr. Francisc Schneider”, scrie Virgil Păunescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri