Este posibil ca în România să fi apărut o nouă tulpină COVID, spune managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu. Acesta a făcut afirmația respectivă în ziua de sâmbătă, 23 octombrie, după ce a constatat forme tot mai agresive ale bolii.

O nouă tulpină COVID a apărut în România? Medicii sunt în alertă. Se fac investigații
În acest context, medicul a explicat că au fost recoltate probe de la câţiva pacienţi internaţi în spital pentru a fi efectuată secvenţierea şi a se stabili dacă este vorba de o nouă tulpină.

„Am decis în această săptămână să recoltăm probe de la câţiva pacienţi care prezintă acest tip de simptomatologie şi efectuăm secvenţierea astfel încât să vedem dacă ne confruntăm cu o nouă tulpină. Am observat o creştere a agresivităţii bolii în urmă cu două-trei săptămâni. Răspunsul îl vom afla două săptămâni”, a declarat medicul Florin Roşu pentru news.ro

De asemenea, acesta este de părere că ar fi vorba despre o nouă tulpină. Totuși, a subliniat că „până nu avem secvenţierea nu avem certitudinea”.

„Tulpina ar fi una apărută la noi. Eu vă spun ce am observat noi şi de ce am ajuns să credem că poate fi o nouă tulpină. Din punctul de vedere al simptomatologiei, pacientul vine în spital cu un necesar mic de oxigen, undeva între trei şi cinci litri de oxigen pe minut, apoi observăm o degradare accentuată şi rapidă, necesarul de oxigen ajungând până la 25 de litri pe minut. În acest moment intervenţia colegilor de terapie intensivă devine necesară”, a completat medicul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here