Premierul desemnat Dacian Cioloş se întâlneşte cu liderii PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale pentru o primă discuţie în vederea formării unei majorităţi parlamentare. Şedinţa are loc la sediul PNL.

Întâlnirea a început la ora 17.

Ne aflăm într-un moment excepțional și acest moment are nevoie de soluții excepționale. N-am venit să văd ce-mi oferă mie partenerii de coaliție. Am venit ca să aflu de la partenerii de discuție ce sunt ei dispuși să ofere românilor. Le ofer un parteneriat așa cum ne dorim – sper – toți, pentru a forma o majoritate în Parlament„, a declarat preşedintele USR PLUS, a declarat Dacian Ciolos, înainte de începerea ședintei.

Florin Cițu a ajuns primul la sediul PNL, urmat de Dacian Cioloș, apoi de Kelemen Hunor.

„Nu este în intenţia noastră de a negocia o majoritate cu PSD şi AUR, am spus lucrul acesta foarte clar. Nu avem compatibilităţi politice. Noi ne asumăm aici nişte măsuri de guvernare care cred că nu sunt compatibile cu felul în care PSD şi AUR văd lucrurile. Am spus lucrul acesta de la început. Intenţia noastră este să discutăm cu partenerii din coaliţie şi să refacem această majoritate. Ne-am asumat această responsabilitate şi vom avea o primă discuţie să vedem cum se poziţionează, dincolo de declaraţii publice”, a afirmat, marţi, preşedintele USR, Dacian Cioloş, care, potrivit Constituţiei, are 10 zile pentru a se prezenta în faţa Parlamentului ca să ceară votul de încredere asupra programului şi întregii liste a Guvernului.

El a spus că obiectivul său este de a pregăti un guvern rapid, care să gestioneze situaţia de criză şi pentru aceasta va discuta cu partenerii din coaliţie – PNL, UDMR, minorităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here