Caută
Close this search box.

Agigea intră în carantină, de vineri seară, incidenţa a depăşit 14 la mie

agigea

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Constanţa a decis să propună instituirea carantinei în oraşul Agigea, măsura urmând să intre în vigoare vineri seară, la ora 20.00. Ieşirea persoanelor din locuinţă este permisă pentru motive întemeiate, pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, cu legitimaţia de serviciu sau cu adeverinţa eliberată de angajator. Sunt exceptate de la această restricţie persoanele vaccinate şi cele trecute prin boală. Incidenţa în Agigea este de 14.05 la mia de locuitori.

CJSU a transmis, joi, că circulaţia şi staţionarea persoanelor în spaţiile publice din zona carantinată sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, care se poate redacta şi de mână, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Autorităţile propun identificarea tuturor persoanelor cu domiciliul, reşedinţa, ori adresa declarată în Agigea şi limitarea la maximum a deplasării persoanelor.

Deplasarea în interiorul localităţii este interzisă, cu mai multe excepţii. Astfel, deplasarea este permisă pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, pentru cei care merg la muncă sau pentru asistenţă medicală.

De asemenea, sunt permise slujbele religioase care se desfăşoară cu participarea credincioşilor doar în exteriorul clădirii, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc.

Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Accesul credincioşilor în lăcaşurile de cult pentru rugăciuni cu caracter individual se poate face astfel încât să fie asigurată o suprafaţă minimum 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 metri între persoane.

De asemenea, sunt oficiate evenimentele de stare civilă cu prezenţa a maximum 8 persoane în interiorul clădirii, iar în exterior cu participarea a maximum 20 de persoane, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

CJSU a mai decis că este interzisă circulaţia persoanelor în grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii.

Totodată, este suspendată activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness.

Activităţile de pregătire fizică a sportivilor profesionişti în spaţii deschise sau închise se realizează cu respectarea regulilor de protecţie sanitară şi distanţare între participanţi.

CJSU a mai hotărât să instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura în spaţii publice închise şi deschise.

Sunt interzise organizarea de nunţi, botezuri, mese festive în spaţii închise şi deschise, de spectacole sau concerte. Restaurantele vor fi închise şi este permisă comercializarea produselor doar în sistem sistem take-away sau catering.

Magazinele alimentare şi nealimentare vor fi închise până la ora 18, cu excepţia farmaciilor şi staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop. De asemenea, numărul de persoane în magazine este limitat la 30% din capacitate.

Propunerea de carantinare a oraşului Agigea va fi transmisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă în vederea emiterii ordinului de carantinare. În oraşul Agigea, incidenţa este de 14,05 la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri