Caută
Close this search box.

Ai voie la magazin fără certificat verde? Raed Arafat este cel care pune punctul pe ”i”

raed arafat

Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat că accesul în magazinele alimentare este permis tuturor cetățenilor, indiferent dacă au certificatul verde sau nu, cât și în alte magazine „importante”.

Românii au liber acces în magazinele alimentare, indiferent dacă au sau nu certificatul verde. Aceasta a fost decizia luată de șeful DSU, Raed Arafat, în ciuda dorințelor lui Florin Cîțu.

Ce a spus Raed Arafat?

„Nu ne referim aici la magazinele esentiale. In anumite tari masura se aplica la anumite tipuri de locatii, dar magazine neesentiale. Si asta va trebui sa fie o decizie prin act normativ. In anumite zone, anumite localuri, anumite magazine sa se intre cu certificate verde. Nu vorbim de magazinele alimentare care sunt esentiale si unde trebuie fiecare sa aiba acces la ele”, a declarat șeful DSU.

Ce dorea Florin Cîțu?

Joi, Florin Cîțu a fost întrebat dacă este de acord cu propunerea făcute de cei de la INSP de a impune carantină zonală în București și în județul Ilfov pentru două săptămâni. Răspunsul acestuia a fost unul negative deoarece el consideră că o astfel de idee nu va avea rezultate, exemplu fiind situația de anul trecut.

„Nu în acest moment. Și anul trecut a fost această discuție și nu a funcționat”, a spus Florin Cîțu.

A mai adăugat că o soluție mai eficientă, față de carantină, ar fi permiterea accesului în toate spațiile publice doar pe baza certficatului.

„Dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitățile economice în care intrăm în contact cu persoane. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult”, a spus Florin Cîțu.

Dacă această decizie ar fi fost acceptată, atunci milioanele de români care nu au certificatul verde, nu ar fi avut permisiunea de a intra în magazinele alimentare sau farmacii.

Florin Cîțu consideră că doar prin obligativitatea certificatului verde, economia va putea rămâne deschisă, ceea ce ar ajuta țara să depășească mai repede criza actuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri