Deşi a câştigat, per ansamblu, procesul cu Epic, Apple face apel pentru a întârzia singura decizie a judecătorului care nu-i este favorabilă.

În urmă cu o lună, când se anunţa sentinţa în procesul cu Epic Games, Apple numea decizia judecătorului Gonzalez Rogers o “victorie răsunătoare”. Acum, gigantul american face apel la această decizie.

Apple a avut câştig de cauză la 9 din cele 10 capete de acuzare din procesul cu Epic. Însă, singura decizie care îi este defavorabilă are potenţialul de a o face să piardă foarte mulţi buni.

Singura decizie defavorabilă Apple din procesul cu Epic spune că gigantul american trebuie să permită dezvoltatorilor de aplicaţii să facă trimitere şi către alte sisteme de plăţi. Această decizie ar trebui pusă în aplicare până pe 10 decembrie.

Apple cere suspendarea deciziei, spunând că punerea acesteia în aplicare aşa repede ar strica echilibrul ecosistemului şi ar afecta atât compania, cât şi utilizatorii.

Justificarea apelului include temele clasice susţinute de Apple şi până acum, în frunte cu faptul că nu ar mai putea să asigure securitatea tranzacţiilor şi a utilizatorilor săi.

Apple consideră link-urile către pagini web externe un risc pentru utilizatori, deoarece, spun avocaţii companiei, Apple nu poate controla ce fac dezvoltatorii cu acele pagini şi unde ajung datele utilizatorilor.

Securitatea este un argument subţire pentru Apple, care, aşa cum s-a văzut în ultimii ani, nu face tocmai cea mai bună treabă în ceea ce priveşte securitatea dispozitivelor sale şi a utilizatorilor acestora.

Dacă vor fi acceptate apelul şi cererea de suspendare a deciziei actuale, Apple va obţine cel puţin amânarea punerii în aplicare cu câţiva ani, cât va dura judecata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here