Caută
Close this search box.

Autoritățile lagărului de la Pokrov i-au schimbat lui Aleksei Navalnîi statutul în terorist

aleksei navalnîi

Disidentul rus Aleksei Navalnîi, care se află după gratii, a anunţat luni pe Instagram că o comisie a închisorii l-a desemnat drept extremist şi terorist, transmite Reuters.

Navalnîi a relatat pe contul de instagram că a fost chemat în faţa unei comisii care a votat în unanimitate în favoarea acestei modificări de statut.

Măsura creşte presiunile oficiale asupra celui mai cunoscut critic de pe plan intern al preşedintelui rus Vladimir Putin. Navalnîi execută în prezent o sentință de doi ani și jumătate de închisoare pentru încălcări condiționate, despre care a spus că i-a fost atribuită pentru a i se bloca ambițiile politice.

Navalnîi a încercat să minimalizeze anunţul, salutând faptul că de acum nu mai este considerat susceptibil să fugă şi va fi vizitat mai puţin frecvent de gardieni în cursul nopţii, transmite Agerpres.

„Acum am un semn deasupra patului, care spune că sunt terorist”, a declarat Navalnîi în postarea publicată pe rețelele sociale cu ajutorul avocaţilor săi și distribuită ulterior și de soția sa.

Autoritățile ruse nu au confirmat imediat modificarea statutului lui Navalny, iar Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia (FSIN) nu a răspuns la o cerere privind statutul disidentului Aleksei Navalnîi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri