Caută
Close this search box.

Beatrice Mahler (Marius Nasta), despre pacienții cu Covid pe ținuți pe holuri: ”Nu știu cum o să depășim acest tusnami”

Sistemul de sănătate, în unele locuri, își arată limitele, iar imaginile pe care le-ați văzut la Marius Nasta asta indică”.

Așa explică medicul Beatrice Mahler, managerul instituției medicale, fotografiile cu pacienți covid, ținuți în paturi, pe holurile spitalului.

Pacientă cu Covid pe holul Spitalului Marius Nasta

Doctorița se teme că vor veni pacienți atât de mulți încât nu o să aibă unde să-i așeze ca să le ofere asistență: „Dacă nu se vor deschide mai multe spitale, care să preia acești pacienți, nu știu cum o să depășim acest tsunami, că nu pot să mai spun val…”

Aproape 8.300 de noi infectări din mai puțin de 32 de mii de teste. Rata de pozitivare a depășit 25% ceea ce înseamnă că din 4 români testați unul a aflat că are covid. Alte 133 de pacienți au murit în urma complicațiilor cauzate de infecția cu coronavirus. 1.468 de pacienți sunt în stare gravă la ATI, iar în toată țara mai sunt doar 3 paturi libere.

Institutul Marius Nasta din Capitală nu transferă pacienți covid la alte spitale ci îi tratează în secție, nu pentru că așa vrea, ci pentru că nu are unde să-i transfere, spune managerul unității medicale, Beatrice Mahler.
Potrivit doctoriței, citată de RFI, în spitale lucrurile sunt extrem de grave, de aici și decizia de a publica pe pagina de Facebook a institutului fotografii cu pacienți ținuți în paturi, pe hol, pentru că sunt atât de mulți încât nu mai încap în saloane.

„Ne apropiem de ce am văzut că s-a întâmplat în Italia”, crede medicul Beatrice Mahler, managerul Insitutului Marius Nasta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri