Caută
Close this search box.

BOR dezminte informaţiile publicate de Recorder, despre Catedrala Mântuirii Neamului. “Este o ofensă la adresa martirilor neamului”

bor

Răspuns al biroului de presă BOR, la articolul „Catedrala prăduirii naționale”. BOR susține că, prin acest articol, în care sunt detaliate sumele uriașe și supradimensionate cheltuite cu anumite firme, se aduce o ofensă martirilor neamului românesc.

Deci, dacă spre exemplu ne-am afla în război, Doamne fereşte, şi un general de Armată şi-ar trage şpăgi uriaşe, din ccumpărarea de tunuri şi muniţie, e o ofensă adusă martirilor neamului românesc.Drăguţ.

„Titlul moralmente descalificant al articolului se transformă astfel într-o ofensă la adresa celor în memoria cărora se ridică de mai mulți ani Catedrala, pentru care a pledat public Mihai Eminescu, precum și elitele politice și morale ale României, după Războiul pentru Independență, apoi după experiența Primului Război Mondial și după Unirea din 1918.

Catedrala Națională a devenit astfel simbolul recunoștinței față de Dumnezeu și față de toți cei care cu credință în El și-au jertfit viața pentru poporul român și pentru unitatea politică și spirituală a acestuia”, anunță BOR, prin intermediul unui comunicat, postat pe Basilica.

Comunicatul BOR abundă în jigniri la adresa jurnaliștilor de la Recorder.

„Lipsa de urbanitate a articolului se manifestă printr-o abordare rudimentară și ofensatoare nu doar față de proiectul în sine al Catedralei, care constituie deopotrivă un deziderat firesc al Bisericii Ortodoxe Române și al Statului democratic român, ambele având o imensă datorie memorială față de eroii și martirii României, ci și la adresa Părintelui Patriarh însuși, cel căruia i se datorează începutul ctitoririi acestei Catedrale și supravegherea responsabilă a lucrărilor de ridicare a ei.

Această lipsa de urbanitate este dublată în articol de multe speculații, alegații, insinuări și caricaturizări ale realității care arată, desigur și din fericire, cu totul altfel”, se mai suține în comunicat.

BOR continuă:

„Folosirea punctuală a unor materiale de construcție mai scumpe decât cele obișnuite nu este dictată doar de natura specială a obiectivului arhitectonic în sine, una care transcende categoria construcțiilor obișnuite, fiind vorba despre o Catedrală închinată lui Dumnezeu și memoriei sfinte a eroilor și martirilor unui popor, ci și de criterii indispensabile, în ecuația construirii unui asemenea edificiu: durabilitatea materialelor și garanția oferită pentru ele de firmele capabile să ofere cele mai bune materiale (exemple: 50 de ani garanție pentru tablă folosită la acoperiș și 40 de ani pentru marmură). Din aceste două criterii esențiale rezultă inevitabil prețul mai mare pentru aceste materiale”, susține BOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri