Caută
Close this search box.

Campionatul vaccinării în Liga I de fotbal continuă, în paralel cu competiţia sportivă

campionatul vaccinării

Contrast incredibil în strategia cluburilor care se bat la titlu: Gigi Becali anunță că aproape nimeni nu s-a imunizat la FCSB, care e puternică afectată acum de Covid-19, în frunte cu Edi Iordănescu.

În acest timp, rivalele CS Universitatea Craiova și CFR Cluj sunt aproape de a atinge procentul de 100%, în lot și în rândul staff-ului tehnic.

Între aceste 3 cluburi se duce acum o bătălie pe ideea de vaccinare versus nevaccinare. Gigi Becali a dezvăluit că în clubul său sunt extrem de puține, spre deloc, persoane care s-au vaccinat.

„FCSB nu se vaccinează! De la noi, doar Budescu și încă cineva au făcut vaccinul. Eu nu le interzic, dar ei știu de la patron că nu e bine, îl iubesc și îl ascultă pe patron. Nici pe cei din familie nu i-am obligat să nu se vaccineze. Dar le-am zis că nu mă vaccinez nici cu glonț la cap. Atunci, s-au gândit că poate e ceva periculos și nu s-au vaccinat nici ei”, a declarat Becali.

Procentul jucătorilor din lotul FCSB-ului, dar și din staff-ul tehnic care sunt vaccinați nu depășește 10%. În schimb, Universitatea Craiova și CFR Cluj se apropie de 100%.

Conform protocolului din acest moment, cine e vaccinat joacă fără niciun fel de altă condiție, iar cine nu e vaccinat trebuie să aibă un test negativ (PCR la fiecare 14 zile sau rapid la fiecare 7 zile). Iar FCSB e cea care e lovită din plin în momentul de față. Edi Iordănescu și întreg staff-ul său au fost testați pozitiv și două săptămâni vor fi out, astfel că nu vor putea conduce nici antrenamente, dar nici să stea pe bancă la meciuri.

În plus, doi jucători, Straton și Sorin Șerban sunt și ei infectați, în vreme ce Budescu și Șut sunt izolați, în ciuda faptului că au ieșit negativ la testul rapid. Primul are simptome, iar cel de-al doilea e contact direct al unui caz pozitiv. Conform legislației din România, dacă Șut ar fi fost vaccinat, n-ar fi fost obligat să se izoleze, chiar dacă e declarat contact direct al unui caz cu Covid-19.

Gigi Becali a confirmat oficial ceea ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit în exclusivitate: FCSB a făcut o solicitare oficială de schimbare a protocolului medical din Liga 1.

Anume, testarea să fie obligatorie și pentru persoanele vaccinate, argumentul fiind că și acestea se pot infecta și pot transmite virusul. Patronul roș-albaștrilor a explicat pentru cum susține demersul clubului.

„Conform regulamentului aprobat de FRF, fotbaliștii care sunt vaccinați pot juca fără să mai facă teste. Asta înseamnă că ei pot avea coronavirus. Și n-avem cum să aflăm asta, dacă nu-i testăm. Dacă joacă având COVID pot face infarct sau atac cerebral din cauza efortului suprapus peste infecția cu coronavirus.

Nu contează că ne îmbolnăvesc pe noi, dar pot muri pe teren. Pot să facă infarct. Și cine e de vină? Nimeni nu e dacă păstrăm actualul protocol. Am atacat hotărârea Ministerului care spune că nu se mai fac teste. O facem pentru fotbaliști, vreau să apăr oamenii. Să se testeze toți înainte de meci, asta am solicitat”, a declarat Becali.

Cererea FCSB a obligat LPF să ceară părerea celorlalte cluburi din Liga 1, iar de aici s-a iscat o polemică directă între principalele candidate la titlu. CFR și CSU Craiova au răspuns Ligii că nu sunt de acord cu așa ceva.

Clujenii au motivat costuri suplimentare considerabile, care ar încărca bugetul clubului în mod nejustificat, în vreme ce Universitatea a susținut că „din moment ce avem la echipă un procent de vaccinare de 96% și până în momentul actual am beneficiat de imunitatea de grup, nu văd de ce am fi de acord cu reluarea testării obligatorii la fiecare două săptămâni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri