Alec Baldwin a scos un revolver și l-a țintit către o cameră de filmat în timpul repetițiilor pe platoul lungmetrajului „Rust”, moment în care arma s-a descărcat și a lovit directorul de filmare în piept, potrivit unei declarații emis duminică, transmite Reuters.

Declarația oferă detalii suplimentare despre incidentul mortal de joi în New Mexico în care și-a pierdut viața Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, iar regizorul Joel Souza a fost rănit. Lui Baldwin i-a fost înmânat pistolul de recuzită și i s-a spus că nu are cartușe, au spus autoritățile din Santa Fe în documentele prezentate instanței.

„Joel a afirmat că l-au pus pe Alec să stea în rândul de bănci din cadrul bisericii folosite la filmări, iar el exersa scoaterea în diagonală a armei. Joel a spus că se uita peste umărul ei (Hutchins), atunci când a auzit ceea ce părea a fi un bici urmat de o pocnitură puternică”, arată declarația.

„Apoi Joel și-a amintit vag cum (Hutchins) se plângea de stomacul ei în timp ce se ținea de brâu. Joel a mai spus că (Hutchins) a început să se împiedice mergând cu spatele și a fost ținută pentru a fi așezată pe jos”, mai arată declarația.

Hutchins a spus că nu-și putea simți picioarele, le-a spus oficialilor Reid Russel, un cameraman care stătea lângă ea în momentul împușcăturii.

Alec Baldwin a fost fotografiat în timp ce îi îmbrățișează pe soțul și pe fiul Halynei Hutchins. Imaginile emoționante au fost surprinse în fața unui hotel din Santa Fe.

Într-o declarație citită în cadrul unui priveghi sâmbătă, Matthew Hutchins a numit moartea soției sale „o pierdere enormă”.

Nimeni nu a fost acuzat până acum în incidentul mortal din timpul repetițiilor de joi de la Bonanza Creek Ranch, locație aflată în afara Santa Fe. Biroul șerifului își continuă investigația.

Există informații despre tensiuni în rândul echipei de filmare, dar și acuzații privind nerespectarea restricțiilor anti-COVID și a regimului armelor. O parte dintre angajați ar fi părăsit furioși platoul cu doar câteva ore înainte de incident, nemulțumiți de condițiile de muncă.

„Reid a spus că echipa de filmare avea probleme cu producția în ceea ce privește plata și cazarea”, arată declarația, adăugând că Russel a spus că șase persoane au plecat.

Serge Svetnoy, electrician-șef pentru producția „Rust”, a scris duminică pe Facebook că a ținut-o pe Hutchins în brațe când aceasta murea și a dat vina pe „neglijență și neprofesionalism”.

Site-ul TMZ.com, care citează surse ce aveau legătură cu producția cinematografică, a transmis că arma pe care Baldwin o avea fusese folosită anterior de către membrii echipei pentru exerciții de tragere în afara platoului, folosind gloanțe reale.

Reuters nu a putut verifica informația iar poliția din Santa Fe nu a răspuns duminică la cereri.

Potrivit Los Angeles Times, cu o săptămână în urmă, cascadorul lui Baldwin a tras accidental de două ori folosind o armă de recuzită, după ce i s-a spus că este „rece”, un termen folosit în industria cinematografică care înseamnă că o armă nu este încărcată cu muniție, inclusiv gloanțe oarbe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here