Caută
Close this search box.

Carantinarea Bucureştiului şi a Ilfovului, respinse de CNSU

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, vineri, o hotărâre prin care decis să nu valideze propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la „nivelul zonei metropolitane Bucureşti”.

Totodată, prin Hotărârea CNSU nr. 87/2021 se dispune ca Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Economiei, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului şi Sportului să intensifice acţiunile de control privind respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 şi să aplice măsurile prevăzute de cadrul normativ în vigoare.

Prin aceeaşi hotărâre a CNSU s-a stabilit ca Grupul de Suport Tehnico – Ştiinţific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României să analizeze situaţia epidemiologică din municipiul Bucureşti, judeţul Ilfov şi celelalte zone cu incidenţă ridicată şi să propună, după caz, noi măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activităţile cu risc ridicat de răspândire a bolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri