Caută
Close this search box.

Care sunt propunerile de noi restricții care vor fi discutate în CNSU

restricţii

Comitetul Național pentru Situații de Urgență se va întruni astăzi, pentru a stabili restricțiile care se vor impune în contextul crizei Covid.

Vor fi analizate mai multe propuneri, menite să reducă numărul mare de infectări cu coronavirus. Una dintre ele ar fi carantina în fiecare noapte, de la ora 21.00, cu excepția persoanelor vaccinate anti-Covid sau trecute prin boală.

O altă propunere ar fi ca accesul în instituțiile publice să se facă doar cu certificat verde. Atât la stat, cât și la privat, angajații ar putea lucra alternativ – o parte într-un interval orar, iar cealaltă în altul.

O altă propunere este ca de luni, toate evenimentele private din întreaga țară să fie interzise, fără nicio excepție. Totodată, masca ar urma să fie obligatorie peste tot.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, după ședința cu premierul interimar Florin Cîțu și mai mulț oficiali din domeniul sănătății, că de luni vom avea noi restricții, iar elevii intră în vacanță.

„Guvernul va hotărî concret ce restricţii intră în vigoare, după ce experţii în materie vor stabili aceste norme şi le vor transpune juridic. Începând de luni, masca va deveni obligatorie peste tot, şi în interior şi în exterior, şi în târguri şi la cinema, şi dacă vă plimbaţi pe stradă, este obligatoriu să aveţi mască.

Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând ce vaccinați și cei care, cu legitimație de serviciu, au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții”, a declarat Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri