Un nor de cenuşă emanată de vulcanul Cumbre Vieja de pe insula spaniolă La Palma a perturbat vineri traficul aerian pe insula vecină Tenerife, condiţiile îmbunătăţindu-se ulterior în cursul zilei, a anunţat operatorul aeroportuar Aena, informează Reuters.

Aeroportul din nordul insulei Tenerife a fost vineri deschis, iar aeronavele puteau să aterizeze şi să decoleze în siguranţă, însă mai multe zboruri au fost anulate sau deviate către terminalul din sudul insulei, a declarat un purtător de cuvânt al Aena.

Aeroportul din La Palma este închis începând de joi.

Compania aeriană locală Binter Canarias a anulat serviciile către şi dinspre aeroportul din nord în prima parte a zilei şi a deviat un zbor către terminalul sudic.

Însă, vineri după-amiază a precizat că operaţiunile au fost reluate „datorită îmbunătăţirii condiţiilor meteorologice în urma comportamentului recent al norului de cenuşă”.

Un purtător de cuvânt al AENA a declarat, de asemenea, că mai multe avioane au aterizat după ce condiţiile s-au îmbunătăţit.

Aeroportul din La Palma a fost închis temporar pe 25 septembrie pentru a permite lucrătorilor să cureţe cenuşa de pe pistă. AENA a declarat că acesta va rămâne închis până cel mai devreme sâmbătă la ora 13:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here