Caută
Close this search box.

Cine va decide când se închid școlile

Școlile pot decide singure dacă trec în format online și fără să mai aștepte avizul DSP. Toate solicitările în acest sens vor fi aprobate, le-a transmis ministrul Educației inspectorilor școlari.

Anunțul vine la câteva zile după ce asociațiile de părinți au cerut ca în localitățile cu incidența mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori, cursurile să se desfășoare de acasă. În peste 120 de școli din țară copiii fac deja ore online.

„Avem posibilitatea trecerii în online, solicitare în baza articolului 3 aliniatul 2 către ISJ, respectiv ISMB, care, în lipsă de resurse, nu ai suficiente cadre dicatice pentru că sunt în carantină sau infectați. Inspectoratele vor aproba aceste solicitări, indiferent de numărul lor.

În București, Inspectoratul Școlar are la dispoziție o zi pentru a centraliza toate solicitările din partea școlilor”, declară Sorin Cîmpeanu, potrivit TVR.

În toată țara, peste 270 de mii de elevi învață acum din fața calculatoarelor, după ce în unitățile de învățământ au fost confirmate multe îmbolnăviri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri