Caută
Close this search box.

Cioloş nu vrea alegeri anticipate

Dacian Cioloş, preşedinte ales al USR PLUS, a precizat sâmbătă că nu agreează varianta unui guvern tehnocrat şi că nu doreşte nici alegeri anticipate.

Într-un interviu pentru Digi 24, europarlamentarul a arătat însă că nu vrea să vorbească despre „scenarii posibile”, până după dezbaterea moţiunii de cenzură. El şi-a exprimat speranţa ca moţiunea să fie adoptată, PNL să propună un alt premier şi să înceapă discuţiile despre refacerea majorităţii.

„Nu cred că e o soluţie un guvern tehnocrat). Atunci a fost, cumva, o soluţie de compromis. Era ultimul an de mandat al Parlamentului, înainte de alegeri. Şi atunci a fost o situaţie în care partidele nu au vrut să îşi asume guvernarea.

Nu, acum PNL are mai multe variante, are de ales. Sau să refacem coaliţia, dar cu un alt premier, sau, dacă pentru ei e mult mai important Cîţu premier decât o majoritate funcţională, atunci au soluţia să găsească o formulă de susţinere cu PSD, cu AUR, pentru că noi nu avem de ce să susţinem un guvern minoritar PNL. Noi putem lucra cu PNL, dar un guvern condus de Florin Cîţu nu vedem de ce să-l susţinem”, a spus Cioloş.

El consideră că alegerile anticipate nu sunt „o soluţie bună” pentru România în momentul de faţă.

„Nu cred că alegerile anticipate reprezintă o soluţie bună pentru România acum. Avem nevoie de un guvern. Dar avem nevoie de un guvern care să facă reforme. Avem un PNRR cu 30 de miliarde de euro în spate şi cu o serie de reforme. (…) Asta ar trebui să fie cartea de căpătâi a viitorului guvern, pentru că avem şi reforme şi fonduri”, a precizat el.

Cioloş a subliniat că, în varianta revenirii la guvernare, USR PLUS vrea un calendar pentru aplicarea reformelor prevăzute în programul de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri