Caută
Close this search box.

#COLECTIV Protest inedit în faţa Curţii de Apel Bucureşti și manifestări în memoria victimelor

Se împlinesc șase ani de la tragedia din Colectiv. Și nici o condamnare definitivă. 65 de tineri au murit și peste 150 au fost răniți în incendiul din club, cel mai grav din România după Revoluție.

Mai multe manifestări au avut loc, sâmbătă, în Capitală pentru comemorarea celor peste 60 de victime ale incendiului izbucnit în urmă cu şase ani în clubul Colectiv.

Astfel, zeci de persoane au adus în faţa clubului Colectiv panouri cu fotografii ale celor care au murit în incendiu, ele fiind ulterior mutate pe scările Curţii de Apel Bucureşti, unde a avut loc un protest inedit.

Cei prezenţi s-au întins pe scările instituţiei, lângă fotografiile celor decedaţi, şi s-au acoperit cu cearşafuri albe, potrivit Agerpres. Imaginile de pe panouri erau însoţite de informaţii privind vârsta şi ocupaţia victimelor.

FOTO: Radio România

La protest a fost prezent şi preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu, un tânăr de 22 de ani care şi-a pierdut viaţa în urma incendiului de la Colectiv.

Totodată, slujbe de pomenire au avut loc la Biserica „Sf. Nicolae” – Broşteni şi în faţa fostului club, ele fiind organizate de Arhiepiscopia Bucureştilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri