Caută
Close this search box.

Coreea de Nord ține în carantină ajutorul umanitar trimis de OMS

Ajutorul umanitar trimis de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) Coreei de Nord pentru combaterea pandemiei de coronavorus a ajuns la destinaţie, dar este ţinut în carantină în portul Nampho, a anunțat joi organizaţia.

Regimul de la Phenian, care susține în continuare că nu a înregistrat niciun caz de coronavirus, nu dă semne de relaxare a interdicţiei de acces în ţară.

Oficiali din Coreea de Sud şi SUA au pus sub semnul îndoielii că în Coreea de Nord, care şi-a închis graniţele anul trecut, de la începutul pandemiei de coronavirus, chiar nu s-a înregistrat niciun caz de contaminare aşa cum susţine regimul, deşi într-adevăr nu sunt nici semnale că ar fi fost vreun focar important.

În cel mai recent raport privind Asia de Sud şi Est, referitor la ultima săptămână din septembrie, OMS a menţionat că a început să livreze ajutoare prin portul chinez Dalian, de lângă graniţa cu Coreea de Nord.

„Pentru a susţine Coreea de Nord cu provizii medicale esenţiale pentru COVID-19, OMS a început transportul lor prin portul Dalian, China, în vederea stocării lor strategice şi distribuirii mai departe”, se arată într-un comunicat al OMS, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Ajutoarele cuprind kituri medicale de urgenţă, medicamente şi echipamente medicale pentru servicii medicale esenţiale, potrivit lui Edwin Salvador, reprezentantul OMS pentru Coreea de Nord.

„Am fost informaţi că aceste articole, alături de altele de la alte agenţii ale ONU, rămân în carantină în port”, a precizat acesta pentru Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri