Caută
Close this search box.

Craiova le-a retras titlul de cetăţean de onoare lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea

adrian năstase

Consiliul Local (CL) Craiova a votat retragerea titlurilor de cetățean de onoare al orașului, care au fost acordate în urmă cu două decenii fostului premier Adrian Năstase și fostului ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, informează Agerpres.

Ambii foști demnitari PSD au fost condamnați definitiv și au fost la închisoare, în dosare de corupție.

În proiectul de hotărâre privind retragerea celor titluri, inițiat de cei cinci consilieri USR-PLUS, a fost invocat Regulamentul-cadru pentru acordarea titlului, conform căruia condamnarea printr-o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă atrage după sine retragerea titlului și pierderea drepturilor aferente.

„Prin Hotărârile nr. 172/13.07.2001 și 132/12.10.2004, Consiliul Local al Municipiului Craiova a acordat titlul de ‘Cetățean de Onoare’ al Municipiului Craiova pentru domnul Adrian Năstase și, respectiv, domnului Miron Tudor Mitrea.

Având în vedere condamnările pentru fapte penale primite de cele două persoane anterior menționate, potrivit prevederilor art. 14 din Regulamentul pentru acordarea titlului ‘Cetățean de Onoare’ al Municipiului Craiova, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 292/2010, ‘(…) condamnarea printr-o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă atrage după sine retragerea titlului de Cetățean de Onoare și pierderea drepturilor acordate în acest temei’”, se precizează în raportul de hotărâre adoptată de CL Craiova.

Au fost 15 voturi pentru, 10 voturi împotriva și un vot anulat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri