Caută
Close this search box.

Cristian Ghinea: ”Dacă PNL și UDMR nu vor refacerea coaliției, mergem în Parlament cu guvern USR”

cristian ghinea

USR va merge la votul din Parlament cu un guvern monocolor USR, dacă PNL și UDMR nu vor vrea refacerea coaliției de guvernare precedente, spune fostul ministru Cristian Ghinea, la Digi24.

În opinia mea, și vă spun că e în opinia mea pentru că nu am apucat să terminăm discuțiile din Biroul Național, sunt două scenarii de lucru – refacerea coaliției cu PNL și UDMR și premierul desemnat asta va încerca în zilele următoare, dacă PNL și UDMR nu doresc să refacem coaliția, atunci suntem gata să mergem cu o propunere de guvern în Parlament și atunci trebuie să explice populației PNL și PSD de ce refuză instalarea unui guvern legitim în Parlament.

Repet, doar dacă nu se reface coaliția, atunci planul nostrul, planul B este să mergem cu o formulă de guvern, un guvern suplu, cu un număr redus de ministere, un guvern care să-și asume ieșirea din criză și reforme și atunci ne prezentăm în Parlament și rămâne ca Parlamentul să decidă.

Reamintesc un episod amuzant acum, retrospectiv vorbind, în februarie în acest an, când am prezentat PNRR în Parlament, domnul Ciolacu mi-a spus, citez: «Domnule ministru, transmiteți domnilor Barna și Cioloș că PSD este gata să susțină un guvern minoritar USR». Nu știu dacă a vorbit serios sau nu, dar toate posibilitățile sunt deschise, noi nu avem negocieri cu PSD”, a spus Ghinea.

Întrebat dacă exclude varianta unui guvern Cioloș minoritar susținut de PSD pentru că Marcel Ciolacu i-a spus în urmă ce un timp că ar fi dispus să facă acest lucru, Ghinea a răspuns:

Nu faceți un pas logic pe care eu nu l-am făcut. Eu am relatat un episod interesant, retrospectiv vorbind. Ce am spus eu este că dacă PNL și UDMR nu vor să refacem coaliția, noi vom merge în Parlament cu un program și un guvern pe care ni-l asumăm, rămânând ca PNL și UDMR să justifice opiniei publice de ce nu vor să voteze acest guvern și de ce preferă să lase țara în criză cu un guvern interimar”.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni seara, după consultările cu partidele parlamentare, că l-a desemnat pe Dacian Cioloș drept candidat la funcția de premier, acesta trebuind acum să vină cu o propunere de guvern, un program și să obțină o majoritate în Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri