Caută
Close this search box.

Cum a reuşit Portugalia să devină campioana vaccinării în lume

vaccin

Portugalia este campioana vaccinării în lume, dar acest lucru nu este întâmplător. Exemplul politicienilor, care s-au conformat regulilor şi i-au lăsat în primul rând pe specialişti să se implice, dar şi sancţionarea medicilor şi altor persoane publice negaţioniste sunt doar câteva explicaţii. Mai multe personalităţi portugheze sau care trăiesc în Portugalia au povestit pentru Telejurnal miracolul lusitan.

Peste 85 la sută din populaţie vaccinată cu schema completă. Este blazonul cu care Portugalia, altfel puternic lovită în valurile precedente, traversează pandemia.

În România procentul este de trei ori mai mic, iar valul patru cel mai grav de până acum, face ravagii.

În Portugalia restricţiile cad una după alta, în România reapar. Există totuși o coincidență: ca şi la noi, în Portugalia, şeful comitetului de vaccinare este un militar.

Foarte apropiaţi de brazilieni, portughezii au învăţat din catastrofa sanitară din fosta colonie, iar intoxicările și negaţionismul au fost sancţionate prompt.

Şi în Franţa situaţia e net diferită de România. 86,7 la sută dintre adulţi sunt vaccinaţi. Iar în unele zone, procentul tinde chiar spre sută la sută.

Azi au fost înregistrate în România 10.400 de noi infectări, dar comparaţia cu perioada similară a anului trecut arată o medie de aproape 5 ori mai mare a numărului de contaminări zilnice în 2021.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri