Caută
Close this search box.

Cutremure și râuri de lavă pe insula La Palma

Noi cutremure au avut loc pe insula La Palma care au deschis încă două cratere, pe unde curge lavă mai lichidă și cu viteză mai mare. 3.500 de persoane au intrat în carantină, din cauza gazului toxic. Autoritățile le-au spus să rămână în case și să nu deschidă ușile și geamurile. Mulți au decis însă să își părăsească locuințele.

Insula La Palma tremură din cauza a zeci de cutremure de suprafață care au făcut loc unui nou râu de lavă la o distanță de aproximativ 500 de metri nord-est față de conul principal. Până acum vulcanul a scos la suprafață 80 de milioane de metri cubi de lavă, dublu față de erupția care a avut loc în urmă cu 50 ani. Cenușa a ajuns pe suprafața întregii insule, iar oamenii se chinuie să o îndepărteze.

“Îndepărtăm cenușa care cade de la vulcan pentru a încerca să facem puțină curățenie”.

NOELIA GARCIA, primarul localității Los Llanos de Aridane: “Studiem posibilitatea să folosim cenușa la grădinărit, ca îngrășământ”.

Vântul și-a schimbat direcția și duce norul de gaz toxic spre interiorul insulei, iar autoritățile au transmis populației să nu iasă din case fără mască și ochelari de protecție. Persoanele aflate în carantină trebuie să rămână în locuințe, să sigileze ușile și geamurile, să nu folosească aparatele de ventilat și nici telefoanele mobile, pentru a lăsa rețeaua liberă pentru serviciile de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri