Caută
Close this search box.

Dacian Cioloș s-a clasat pe locul 3 în topul celor mai influenți europarlamentari

dacian cioloş

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, se clasează pe locul 3 în topul europarlamentarilor, în urcare de pe locul 8, pe care s-a aflat în 2020, potrivit Influence Index 2021 realizat de Vote Watch Europe. Şi alţi eurodeputaţi USR sunt în top.

Deşi este la primul său mandat ca europarlamentar, el deţine o mare influenţă politică datorită funcţiei sale anterioare de prim-ministru al României (2015-2017) şi a celei de comisar european pentru agricultură. A fost liderul Renew Europe până în octombrie 2021, fiind un jucător cheie în cadrul Parlamentului European”, argumentează Vote Watch, preluat de AlephNews.

Nicu Ştefănuţă a devenit în clasamentul din acest an cel mai influent europarlamentar român în domeniul politicii de sănătate. Activ pe dosare cheie în domeniul sănătăţii – Autoritatea europeană pentru pregătire şi răspuns în caz de urgenţă sanitară (HERA) şi Planul european de combatere a cancerului – Nicu Ştefănuţă este numit „noua stea” a politicii de sănătate la nivel european. Europarlamentarul român ocupă locul 7 din cei 705 eurodeputaţi aleşi, în materie de influenţă politică şi socială în sănătatea publică.

Dragoş Pîslaru, co-negociator al Parlamentului European pentru Mecanismul de redresare şi rezilienţă, a fost inclus în top 30 al celor mai influenţi membri ai Parlamentului European din punct de vedere politic în clasamentul realizat de think tank-ul VoteWatch Europe. În clasamentul pe 2020, Pîslaru a fost desemnat cel mai influent membru al Parlamentului European în domeniul politicii economice a UE şi în top trei cei mai influenţi eurodeputaţi aflaţi la primul mandat în Parlamentul European.

Influence Index 2021 este un clasament care, cu ajutorul datelor oferite de agenţia de comunicare BCW Brussels şi VoteWatch Europe, a măsurat influenţa eurodeputaţilor prin cele două dimensiuni ale sale: influenţa politică (capacitatea de a schimba legislaţia şi de câştiga voturi) şi influenţa socială (capacitatea de a ajunge la oameni).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri