Postul Antena 1 este nevoit să își suspende emisia, chiar în prime–time, timp de 10 minute, de la ora 19.00, din cauza derapajelor din emisiunea „Acces Direct”. Antena 1 trebuie să pună astfel în aplicare o decizie a CNA.

Această decizie dură a DNA a fost dată pe 30 septembrie, în urma modului în care a fost tratat cazul celor doi gemeni, care au murit, după ce au căzut de la etajul 10, al unui bloc din Ploiești.

Potrivit unui comunicat al CNA, ca urmare a autosesizării și a sesizărilor primite, membrii Consiliului au analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate, pentru șapte ediții ale emisiunii „Acces direct”, difuzate în perioada 6-14 septembrie, urmărind modul în care radiodifuzorul a reflectat cazul celor doi gemeni decedați, după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești.

„Constatând încălcarea dispozițiilor art. 3 alin. (2) și art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, precum și nerespectarea prevederilor art. 17 alin. (1) și art. 32 alin. (1), (2) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual și țînând cont de gravitatea faptei, de audiență înregistrată și de sancțiunile primite anterior, pe o perioada de cel mult un an (conform art. 144 alin. (3) din Codul audiovizualului), CNA a decis sancționarea postului Antena 1 cu obligația de a difuza timp de 10 minute, între orele 19,00 și 19,10, numai textul deciziei de sancționare”, precizează CNA.

Art. 95 din Legea audiovizualului prevede, la alin. 1, litera a, obligarea radiodifuzorului de a difuza timp de 10 minute, între orele 19,00 și 19,10, numai textul deciziei de sancționare.

Conform CNA, postul va trebui să difuzeze textului deciziei îndată ce va primi textul acesteia.

De asemenea, pentru încălcarea prevederilor art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului și a dispozițiilor art. 17 alin. (1) din Codul audiovizualului, Consiliul a decis sancționarea postului Antena 1 cu amendă de 10.000 de lei.

Rapoartele de monitorizare analizate au cuprins două ediții ale emisiunii „Acces direct” din 12 și 27 mai, având ca subiecte crima ce a avut loc în urmă cu cinci ani în județul Brăila și, respectiv, cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here