Caută
Close this search box.

Doliu uriaș! A murit unul din cei mai valoroși oameni din România (FOTO)

Doliu la Academia Română. Un membru de onoare s-a stins din viață într-un mod fulgerător. Tragicul anunț a fost făcut de comunitatea universitară a Academiei de Studii Economice din București și Asociația Facultăților de Economie din România (AFER).

Doliu imens. S-a stiins din viață unul din cei mari savanți ai României, Prof. univ. dr. Gheorghe Zaman, membru de onoare al AFER, membru corespondent al Academiei Române și președinte al Asociației Generale a Economiștilor din România.

Tragicul anunț a fost făcut de Comunitatea universitara a Academiei de Studii Economice din București și Asociația Facultăților de Economie din România (AFER).

Sursa citată îl descrie ca fiind un ”remarcabil om de știință” și totodat un ”veritabil model pentru tinerel generații”, dar și ”un prieten dejădejde”.

Pofesorul Gheorghe Zaman a fost o personalitate rară, precizează sursa citată, care a încercat constant să găsească soluții în fața provocărilor vieții, aducând ”explicații cât mai credibile”, pentru evoluția economiei din ultimii ani.

„Aducem un omagiu celui care a fost pentru comunitatea noastră un remarcabil om de știință, un veritabil model pentru tinerele generații și prieten de nădejde pentru cei care l-au cunoscut și care au avut onoarea de a lucra alături de domnia sa.

Va rămâne pentru totdeauna vie în memoria noastră imaginea personalității rare care a știut să găsească măsura justă a atitudinii profesionale în fața provocărilor vieții și să ne ofere explicațiile cele mai credibile pentru evoluțiile economice complicate din ultimele decenii”, se arată în postare.

Asociația Facultăților de Economie din România mai precizează că profesorul Gheorghe Zaman a adus studii recunoscute în sfera științelor economice, formând numeroase generații de specialiști.

Cele două instituții au transmis condoleanțe familiei pentru pierderea suferită.

„Academicianul Gheorghe Zaman este autorul de studii recunoscute ca repere ale cercetării de mare valoare în sfera științelor economice, a condus la nivel de excelență instituții de cercetare științifică de prestigiu național și internațional, a format numeroase generații de specialiști prin activitatea de mentor academic, s-a remarcat, întotdeauna, prin atitudinea sa civică de o consecvență exemplară.

În mod excepțional, trebuie recunoscut că a fost intelectualul care și-a ales ca mod de viață contactul cu oamenii, pentru a avea mereu măsura lucrurilor în laborioasa sa operă științifică și civică.

Va rămâne veșnic în amintirea noastră, cu tot ceea ce l-a definit ca explorator în tainele cunoașterii, ca profesor, manager și, mai presus de toate, ca OM. Sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este omagiul adus de Asociația Facultăților de Economie din România.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri