Europarlamentarul USR Dragoş Pîslaru, propus de Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice, consideră că PNL şi PSD ar putea vota un guvern minoritar al USR din considerente „cinice”.

”PNL, cumva, scapă de această situaţie de a fi la guvernare şi ne pot lua pe post de ciuca bătăilor şi să dea în noi toată iarna aceasta şi după ce scăpăm şi de criza sanitară şi de cea energetică să zică că «Uite, ei ştiau cum să o rezolve». La PSD e la fel. Ei pot să-şi ia şi popcorn şi să stea să se uite, ei cresc în mod natural”, spune Pîslaru.

Întrebat dacă există şanse ca guvernul propus de Dacian Cioloş să fie votat de Parlament, Dragoş Pâslaru a răspuns afirmativ.

„Absolut, există această şansă să treacă, dintr-un calcul cinic, în sensul că pentru PNL, cumva, scapă de această situaţie de a fi la guvernare şi ne pot lua pe post de ciuca bătăilor şi să dea în noi toată iarna aceasta şi după ce scăpăm şi de criza sanitară şi de cea energetică să zică că uite, ei ştiau cum să o rezolve. La PSD e la fel. Ei pot să-şi ia şi popcorn şi să stea să se uite, ei cresc în mod natural”, a declarat Dragoş Pîslaru luni, în cadrul unei emisiuni la Digi FM.

Pîslaru acuză PNL că nu are „o viziune” cu privire la rezolvarea crizelor cu care se confruntă România.

„Pentru ei, în acest moment, având în vedere, la PNL, cât de mari sunt tensiunile interne şi faptul că nu au practic o viziune şi o soluţie pentru criza aceasta, cel mai comod lucru în acest moment este să stea în fotoliu”, a adăugat Dragoş Pîslaru.

Întrebat dacă are semnale din Parlament, că guvernul ar putea primi un vot de la PNL şi PSD pe aceste considerente, eurodeputatul a răspuns: „Nu pot să spun că am semnale, pentru că ar fi o speculaţie”.

Acesta a precizat că văzând declaraţiile, dar şi lipsa de reacţie şi a unei asumări de responsabilitate a celor de la PNL şi PSD consideră că aceştia ar putea lua în calcul să voteze un guvern al USR.

În ceea ce priveşte criza sanitară, Dragoş Pîslaru susţine că „situaţia este complet scăpată de sub control şi este nevoie de nişte măsuri care să aibă sens”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here