Caută
Close this search box.

Episopul Gurie, al Devei şi Hunedoarei, a murit de coronavirus

Episopul Gurie

Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, aflat în stare gravă, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19, urma să fie transferat astăzi, cu un elicopter, la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş, medicii făcând eforturi pentru salvarea pacientului, ai cărui plămâni erau afectaţi în proporţie de 85%.

„Bolnavul este în curs de transfer la elicopter. Să sperăm că va rezista acestui transfer, fără alte incidente”, a declarat pentru Agerpres directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, dr. Lucian Miron.

Prefectul județului, Călin Petru Marian, a confirmat pentru hunedoaralibera.ro că Episcopul Devei și Hunedoarei, PS Gurie, a încetat din viață:

„Episcopul Devei și Hunedoarei, Presfinția Sa Gurie, a încetat din viață. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

În această dimineață s-a încercat transferul acestuia la Târgu Mureș, cu un elicopter, doar că acest lucru nu a mai fost posibil. PS Gurie era internat în Spitalul Județean de Urgență din Deva de săptămâna trecută, după ce fusese confirmat cu Covid 19.

Părintele episcop Gurie fusese internat vineri, 8 octombrie, la SJU Deva, fiind transferat ulterior la secţia ATI. Starea sa de sănătate s-a agravat în cursul acestei săptămâni, motiv pentru care a fost intubat în urmă cu câteva zile.

„Pacientul are o afectare pulmonară foarte mare. După ultima evaluare la tomograf s-a concluzionat că plămânii bolnavului au fost afectaţi în proporţie de 85%”, a precizat directorul medical al SJU Deva.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri