Caută
Close this search box.

Eurovision, anul viitor, la Torino

eurovision

Concursul muzical Eurovision se va desfăşura anul viitor la Torino, în nordul Italiei, a anunţat, vineri, primarul oraşului, Chiara Appendino, potrivit AFP.

„Am câştigat, Torino a câştigat! Bine ai venit la Torino, Eurovision Song Contest 2022”, a scris ea pe pagina de Facebook.

„Luni de muncă, de apeluri telefonice, de sute de documente, de mormane de reglementări, de inspecţii, de controale, dar la final am ajuns aici : Aducem la Torino cel mai urmărit eveniment muzical”, a declarat edilul.

Va fi a treia ediţie italiană a Eurovision, după Napoli în 1965 şi Roma în 1991.

Italia va găzdui a 66-a ediţie a acestui concurs după victoria grupului rock Maneskin cu melodia „Zitti e buoni”, la ediţia din acest an de la Rotterdam.

Cântăreţul-compozitor britanic de origine libaneză Mika va fi invitat la eveniment.

În total, 17 oraşe italiene, între care Roma şi Milano, şi-au propus candidatura pentru a găzdui Eurovision 2022, dar caietul de sarcini pentru organizator era strict.

Gazdele trebuie să ofere un loc climatizat pentru a primi până la 10.000 de persoane în sala principală, precum şi un spaţiu şi instalaţii pentru decoruri şi spaţii pentru artişti, personal, public şi reprezentanţi ai presei.

Torino se pregăteşte de altfel să organizeze luna viitoare un alt eveniment internaţional, Masters, care va reuni opt dintre cei mai buni jucători de tenis din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri