Fiul unui parlamentar şi membru al guvernului din India a fost arestat şi acuzat de omor, după ce a ucis intenţionat cu maşina patru fermieri care protestau împotriva reformelor propuse de autorităţi de liberalizare a pieţei de produse agricole, informează Reuters.

Ashish Mishra, fiului ministrului de stat Ajay Mishra Teni, din cadrul ministerului locuinţelor din India, a fost arestat la o săptămână după ce a intrat cu maşina într-un grup de protestatari şi a ucis patru dintre aceştia, în provinica Uttar Pradesh, locul unde se desfăşoară cel mai îndelungat protest al fermierilor indieni. Fermierii protestează de aproape un an împotriva adoptării unor reforme agricole care le-ar putea reduce veniturile.

Poliţia l-a arestat pe Mishra sâmbătă după ce l-a interogat mai bine de 10 ore. Suspectul nu a cooperat în timpul anchetei, au spus poliţiştii indieni.

Conform martorilor oculari, săptămâna trecută, pe 3 octombrie, o maşină, care aparţinea lui Mishra, a intrat în protestatarii aduunaţi la aproximativ 130 de kilometri de capitala provinciei, Lucknow.

Parlamentarul şi ministrul indian a refuzat să spună atunci dacă fiul său era la volanul maşinii. Politicianul a spus doar că „şoferul nostru” a pierdut controlul volanului, după ce maşina a fost atacată de protestatari cu pietre, bâte şi săbii.

Incidentul a provocat noi proteste în urma cărora alte patru persoane, inclusiv un jurnalist local, şi-au pierdut viaţa.

Protestele fermierilor durează de aproape un an şi au fost declanşate de iniţierea unui pachet de reforme care vizează liberalizarea pieţei de produse agricole. Fermierii să tem că adoptarea unei astfel de legi ar diminua şi mai mult valoarea preţului minim garantat pe recoltă. În luna ianuarie, mii de fermieri au intrat cu tractoarele în complexul Fortul Roşu din capitala New Delhi. Guvernul spune că reformele vor liberaliza sectorul agricol, dar fermierii se tem că vor pierde din venituri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here