Caută
Close this search box.

Florin Cîţu aruncă bomba: „Certificatul verde ar putea fi obligatoriu peste tot în România, inclusiv în magazine”

florin cîţu

Guvernul ia în calcul să extindă obligativitatea certificatului verde la toate activităţile economice. Florin Cîţu anunţă că angajaţii nevaccinaţi şi care nu au trecut prin boală, din sistemul de sănătate, public şi privat, se vor testa pe banii proprii.

Florin Cîţu are veşti proaste pentru cei nevaccinţi. Premierul interimar a declarat, joi, că autoritățile nu iau în calcul carantinarea Bucureștiului, așa cum nu s-a întâmplat nici anul trecut. Numai că, în 2020, nu erau 15.000 de cazuri și sute de morți zilnic, așa cum e acum. În schimb, certificatul verde ar putea fi obligatoriu peste tot, la magazine, spectacole, evenimente sportive etc, deşi, teoretic, un guvern interimar nu poate, potrivit Constituţiei, să vină cu legislaţie care impune noi restricţii.

„În acest moment, nu luam in calcul carantinarea Bucurestiului si Ilfovului, dar ne uitam la alte masuri. Aceea de a cere cert verde pentru orice activitate unde se intra in contact cu alte persoane. Inca nu am discutat reducerea orelor de functionare, dar ne uitam la toate masurile”, a declarat Florin Cîţu la finalul şedinţei de Guvern de joi.

”Pe scurt, angajaţii care nu sunt nevaccinaţi şi care nu au trecut prin boală, din sistemul de public şi privat, se vor testa pe banii proprii”, a spus premierul interimar, el precizând că propunerea a venit din partea ministrului Lucian Bode.

”Acest proiect a fost depus, dacă nu trece moţiunea de cenzură, săptămâna trecută, am fi avut acest proiect de lege aprobat în Guvern şi trimis spre adoptare Parlamentului, în procedură de urgenţă”, a mai declarat Cîţu.

Fostul premier Florin Cîțu o acuză pe Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății în cabinetul său, că nu a semnat un aviz din care România primea mai multe teste PCR și antigen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri