Caută
Close this search box.

Florin Cîțu, negocieri pentru rezolvarea crizei politice. USR ar putea reveni în guvern

florin cîţu

Florin Cîțu a declarat că vor exista negocieri pentru formarea unui nou guvern până în ultimul moment.

„Ar trebui să avem un guvern săptămâna viitoare. Toate sunt scenarii. Vom avea discuții astăzi în partid și vedem ce se întâmplă. Ar trebui să fie votul săptămâna viitoare. Negocierile vor ccontinua până în ultimul moment.

Nu știu dacă o să avem o întâlnire cu domnul președinte astăzi. Dl premier desemnat trebuie să aibă discuții pentru a convinge partidele să avem un guvern minoritar. Eu revin la ceea ce am spus din primul moment în care l-am propus pe Nicolae Ciucă.

PNL a făcut un pas important, a cerut responsabilitate. Putem să discutăm, este un guvern minoritar, putem să revenim peste 8 luni să discutăm. Doar PNL înțelege că trebuie să avem un guvern. PSD vrea un guvern de tehocrați.

Cine mai înțelege. Până acum, doar PNL a venit cu o soluție”, a declarat președintele PNL. Pe de altă parte, Cîțu a explicat și cum vede îndârjirea celor de la USR de a cădea la o înțelegere cu liberalii pentru rezolvarea crizei politice.

Eu am văzut pe contul USR reclame care mă atacă… PNL a arătat maturitate, responsabilitate, iar celelalte partide spun că nu este de ajuns.

Așadar nu este exclus ca USR să facă parte din noul guvern. Mai ales după ce Dacian Cioloș a răspuns echilibrat la invitația premierului desemnat, Nicolae Ciucă. Președintele USR i-a transmis marți seara lui Nicolae Ciucă, după ce acesta a cerut un armistițiu pentru ieșirea din criză, că USR ar putea face parte din noul executiv. Totul cu respectarea câtorva condiții.

„România are nevoie acum de o majoritate care să permită guvernarea României și nu de un armistițiu. Din punctul nostru de vedere, o astfel de majoritate este posibilă, de data aceasta. Pentru că USR, PNL și UDMR nu sunt adversari ca să vorbim de un armistițiu.

Considerăm că sunt parteneri cu care putem construi împreună. Astăzi am propus din nou premierului desemnat și colegilor de la PNL soluții care să ne permită să reconstruim majoritatea.

Acest lucru e posibil: ca USR să facă parte dintr-un guvern de coaliție condus de premierul Ciucă, dar pentru asta e important să renunțăm la tergiversări, care prelungesc aceste discuții inutil”, a declarat Dacian Cioloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri