Caută
Close this search box.

Fostul primar din Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu, condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare, fraudă cu fonduri europene

rafael dunărinţu

Fostul primar al Băii de Aramă, Rafael Dunărinţu, a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova, pentru o fraudă cu fonduri europene.

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins apelul formulat de un fost primar al localităţii mehedinţene Baia de Aramă, la data faptelor, condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare, într-un dosar de corupţie.

Ceilalţi şapte inculpaţi, printre care se numără şi soţia fostului edil, au primit pedepse cu suspendare.

Procurorii DNA anunţau, în ianuarie 2016, trimiterea în judecată a primarului localităţii Baia de Aramă, a soţiei acestuia, dar şi a şase funcţionari din cadrul Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Printre infracţiunile reţinute de anchetatori s-au numărat folosirea de documente false pentru obținerea de fonduri europene, falsul intelectual sau falsul în declaraţii.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, „în perioada 2012-2014, inculpata D.M., în calitate de director la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu„ orașul Baia de Aramă, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a declarat în fals și a folosit declarații care atestau fapte și împrejurări nereale ce au fost folosite ulterior, drept condiții esențiale, la accesarea fondurilor nerambursabile din bugetul Uniunii Europene prin Măsura 112 a proiectului „Instalarea tânărului fermieri”, în sumă totală de 40.000 de euro”.

Potrivit anchetatrilor, edilul din Baia de Aramă i-ar fi ajutat pe ceilalți inculpați să întocmească două rapoarte de verificare în teren false. APDRP s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 172.931,80 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri