Caută
Close this search box.

George Simion se consideră Viktor Orban al României

simion

Într-un interviu acordat Euronews, George Simion s-a comparat cu liderul Ungariei, Viktor Orban, iar partidul său, AUR, l-a comparat cu Fidesz.

Simion și Orban au cu siguranță un lucru în comun, scrie Euronews. Co-fondatorul AUR, Claudiu Târziu, și-a început cariera politică făcând campanie împotriva introducerii căsătoriilor gay, iar Simion a susținut legea anti-LGBT din Ungaria și dorește să vadă o legislație similară introdusă în România.

Pentru acest lucru, Simion crede că partidul sau a căpătat porecla nefericită de „formaţiune de extremă dreapta”, ceea ce sporește toxicitatea partidului atât în țară, cât și în străînătate. Acest lucru, spune liderul AUR, este nedrept.

„În mare parte ca urmare a punctului nostru de vedere cu privire la căsătoriile gay, AUR a fost etichetat în mod eronat ca fiind radical, ‘de ultra-dreapta’ și ‘de extremă dreapta’, când în majoritatea problemelor politica noastră este aliniată la curentul creștin-conservator”, a declarat Simion.

„Mai mult de 80% dintre români sunt creștini ortodocși și peste 90% reprezintă diverse credințe creștine. Nu credem că relațiile între homosexuali și lesbiene ar trebui să aibă același statut legal ca și căsătoria tradițională, în țara noastră”, a mai susținut Simion.

Dar, în timp ce Orban și Simion ar putea fi capabili să se unească, pe baza unei antipatii comune față de cetățenii homosexuali și lesbiene, care își consfințesc uniunile în lege – precum și a dorinței de putere, prietenia lor ar putea cădea, în legătură cu cealaltă mare problemă pentru naționaliștii europeni, din trecut și din prezent: cea a pământului, menționează ironic Euronews.

Maghiarii reprezintă peste 6% din populația României, concentrați în Transilvania, care a fost parte a Ungariei, înainte de Primul Război Mondial. Deși Ungaria nu mai revendică Transilvania, maghiarii din România sunt un electorat-cheie pentru Orban.

În 2013, el a extins dreptul de vot pentru etnicii maghiari și vizitează des regiunea. Simion vizitează de asemenea zonele cu majoritate maghiară din România, dar din motive diferite.

În 2019, el a vizitat un cimitir din Primul Război Mondial, într-o zonă cu majoritate maghiară din România, după ce au apărut informații, potrivit cărora naționaliștii maghiari au profanat mormintele soldaților români îngropați acolo.

El a criticat în mod deschis partidele minorității maghiare din România și a fost acuzat de inflamarea tensiunilor etnice între români și maghiari, în regiunile cu majoritate maghiară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri