Caută
Close this search box.

Germania: O fostă secretară într-un lagăr nazist, arestată preventiv

O fostă secretară în lagărul nazist Stutthof, în vârstă de 96 de ani, care a fugit înainte de procesul său pentru complicitate la omucidere în peste 10.000 de cazuri, a fost arestată preventiv, relatează joi AFP.

Tribunalul din Itzehoe a ordonat joi seara arestarea preventivă a femeii. Procesul în acest caz va fi reluat la 19 octombrie, a precizat tribunalul citat de Agerpres.

În vârstă de 18-19 ani la data faptelor incriminate, nonagenara Irmgard Furchner, care locuia într-un cămin pentru persoane vârstnice lângă Hamburg, a lucrat ca dactilografă şi secretară a comandantului lagărului nazist, Paul Werner Hoppe, din iunie 1943 până în aprilie 1945.

În acest lagăr ce se afla în apropiere de Gdansk au murit 65.000 de oameni, „deţinuţi evrei, partizani polonezi şi prizonieri de război sovietici” fiind sistematic asasinaţi, potrivit Parchetului.

Citește și: Nicolas Sarkozy, găsit vinovat de finanţare ilegală

Acest proces ar trebui să fie urmat, o săptămână mai târziu, de cel al unui bărbat de 100 de ani, fost gardian în lagărul nazist din Sachsenhausen, lângă Berlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri